ada-adasaja

Trending Today
- Dato Seri Anwar Ibrahim
- Pinjaman Peribadi
- Lirik Lagu Melayu
- Cameron Highlands
- Pulau Tercantik di Malaysia
- Tempat makan paling best
- PRU14
- Bajet 2018
- PPIM

Legendary Tennis Players
- Roger Federer
- Rafael Nadal
- Martina Hingis
- Pete Pistol Sampras
- Megat Khairul
- Andre Agassi
- Serena Williams
- Monica Seles
(View All Players Information)

ada2saja sebuah portal lengkap dengan berita dan informasi untuk tatapan umum. Semua artikel/berita adalah hak milik nama pemilik/editor yang telah disiarkan dibawah setiap artikel. Pihak kami hanya memetik dari sumber yang sahih, dipercayai dan bermutu tinggi

Sekiranya anda mempunyai kisah peribadi ataupun moment untuk dikongsikan bersama, sila emel di tanya@ada2saja.com

Jika anda ingin mengiklankan produk/ perkhidmatan anda, sila emel di iklan@ada2saja.com

php hit counter

NUR Farahanis Ezzaty Adli kesalahan memberi khidmat ‘doktor gigi palsu’ memohon maaf

17 oct 2017 Nur Farahanis, 20, atau lebih mesra dengan panggilan Nara juga menyesal kerana memuat naik video di laman Facebooknya sehingga timbul salah faham.

Permohonan maaf ini dibuat secara eksklusif pada Isnin menerusi Harian Metro selepas kira-kira dua minggu ‘doktor gigi’ palsu berkenaan dikecam netizen terutama warga perubatan kerana seolah-olah tidak menginsafi kesalahannya

"Assalamualaikum, saya Nur Farahanis yang mana sekarang ni tengah menjadi sebutan-sebutan ramai berkaitan dengan doktor gigi tak diiktiraf.

“Hari ini saya nak buat satu video permohonan maaf dan juga di samping tu video penjelasan ataupun pencerahan berkaitan dengan isu-isu yang sedang diperkatakan dalam sosial media ini.

"Okay, yang pertamanya berkaitan isu video yang bertarikh 2 Februari yang mana kononnya video itu mengatakan Nara ni seorang yang bongkak, yang berlagak, yang tak serik dengan apa yang terjadi, dengan apa hukuman, di mana video tu dikatakan Nara keluarkan statement yang sedemikian selepas Nara keluar dari Penjara Sungai Udang.

nur farahanis ezzati doktor gigi palsu

“Video tu Nara nak terang sikit yang mana video tu Nara ambik pada 2 Februari 2017 dan tujuan Nara buat tu bukanlah untuk bongkak, bukanlah untuk berlagak ataupun tak serik.

“Yang mana video tu, apa yang Nara maksudkan terima kasih kerana ‘spend’ masa adalah berkaitan terima kasih kepada orang atasan yang sanggup meluangkan masa untuk dengar Nara punya masalah, yang untuk dengar Nara punya keadaan ketika itu

“Bukanlah terima kasih atas bantuan. Secara jujurnya Nara tak mendapat apa-apa bantuan sendiri daripada pihak KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) ataupun daripada pihak Menteri Kesihatan sendiri, Nara akui Nara tak dapat apa-apa pun. Salah satu usaha yang Nara buat untuk mendapat bantuan, untuk merujuk semula berkaitan kes Nara ni.

“Tapi okay, Nara nak mintak maaf juga mungkin daripada sebab video ni banyak jadinya masalah yang mengatakan Nara ni orang yang berlagak ke, apa ke, Nara minta maaf kalau andai kata apa daripada apa video tu membuat ada ramai pihak yang termakan hati, terkecik hati, Nara minta maaf sangat-sangat.

“Dan Nara memang berniat kali ini untuk minta maaf juga kepada semua-semua doktor gigi, pakar pergigian, doktor pergigian yang mana terlibat dalam pergigian.

“Nara nak minta maaf sangat-sangat yang mana Nara pun masa kejadian berusia 19 tahun. Nara tak tau pun pasal 'law' ke, berkaitan dengan benda-benda macam ni akan mendatangkan hasil yang seburuk ini.

“Nara langsung tak terfikir yang mana mungkin pada ketika itu Nara akui Nara masih kecik dan terlalu fokus untuk mencari duit ataupun membantu rakan-rakan tanpa Nara fikir apa 'feedback' buruk yang akan datang pada diri Nara sendiri.

“Nara akui, Nara minta maaf sangat-sangat.

*sumber dari MSN news dan MetroTV

Search  

Backgrounds

2017 | December | November | October| September| August| July| June| May| April| March| Febuary| January

Artikel Band Terbaik
- Metallica --Info--
-The Beatles--Info--
- Guns n Roses --Info--
- Korn --Info--
- Search --Info--
- Wings --Info--
- Love Hunters --Info--
- Dewa19, Triad --Info--
(View List Music Band)

Pinjaman Peribadi Terbaik
- Yayasan Ihsan Rakyat YIR
- Yayasan Dewan Perlis YYP
- Public Islamic Bank MCCM
- Coshare KFH
- Bank Rakyat BRKYT
- Citibank Loan Citi
- Aeon Credit Financing Aeon
- Maybank Personal Loan MBB
- Al-Rajhi Personal Al-Raj
(View Pinjaman Peribadi 2018)

Permohonan Credit Card
- Citibank Credit Card Citi
- Maybank Credit Card MBB
- Bank Rakyat BRKYT
- HSBC Credit Card HSBC
- Bank Islam Kredit Kad BIMB
(View Credit Card Promotion)

Resepi Masakan Pasti Jadi
- Nasi Ayam Berempah
- Sayur Campur Brokoli
- Sambal Ikan Bilis
- Nasi Briyani Ayam
- Ayam Masak Merah
- Nasi Lemak ala Kg. Baru
- Rendang Daging
- Sotong Goreng Tepung ICT
(View List Resepi Masakan)

Akhbar Utama On-line
- Malaysiakini
- Sinar Harian
- Utusan Malaysia Online
- Harian Metro (Hmetro)
- The Sun UK
(View Portal Berita On-line )

Portal Kelab Bolasepak Dunia
- Manchester United MUFC
- Real Madrid FC
- Barcelona FC
- Liverpool FC
- Chelsea CFC
- Arsenal FC
- Totterham Hotspurs
- Bayern Munich
- Juventus FC
- AC Milan
(View Football Clubs)

Kelab Bolasepak Malaysia
- Selangor
- Johor JDT
- Kedah
- Melaka United
- Felda United
- T Team
- Kelantan The Red Warriors
(View Kelab-Kelab Malaysia)

Portal terbaik impian yang menyajikan segala-galanya di tangan anda. Destinasi makan-makan di Malaysia dan serata dunia, hotel terbaik value for money. Melacong dengan informasi dihujung jari anda